Вимкнути синхронізацію і автоматичний вхід в браузері Google Chrome.

Починаючи з Chrome 69 виявлена ​​цікава особливість браузера – якщо користувач входить в обліковий запис Google, Gmail, YouTube або будь-яку іншу службу Гугл, то він автоматично виконує вхід в акаунт Chrome, хоче він того чи ні. Якщо ви незадоволені цим поведінкою, ось як це відключити.

Браузер Chrome 69 має значні зміни в інтерфейсі. Сюди входить новий зовнішній вигляд із закругленими вкладками, видалення значка «Безпечний» для веб-сайтів HTTPS – тепер значок «Замок», і новий функціонал для нової вкладки браузера.

Chrome пропонує безліч корисних опцій, які знаходяться в експериментальному статусі. Вони не повинні використовуватися звичайними користувачами, але ентузіасти і тестери можуть легко включити їх. Експериментальні функції можуть значно поліпшити користувальницький інтерфейс браузера Chrome, включивши додаткові функції. Щоб увімкнути або вимкнути експериментальну функцію, ви можете використовувати приховані параметри під назвою «flags». Часто прапори можуть використовуватися для відключення нових функцій і відновлення класичного зовнішнього вигляду браузера. Наприклад, є спеціальний прапор, який дозволяє відновити класичний зовнішній вигляд Хрома.

Рекомендуємо: Як Увімкнути або Вимкнути Емодзі в Google Chrome.

На момент написання цієї статті Google Chrome 69 використовує дані вашого профілю Google без будь-яких попереджень і показує, що ви «Увійшли в систему». Подивіться наступний знімок екрана:

У браузері буде показаний значок вашого профілю.

Багато користувачів незадоволені такою поведінкою. На щастя, це можна легко виправити. За допомогою прихованого прапора ви можете заборонити Google Chrome автоматично виконувати вхід в функцію синхронізації при вході в будь-яку службу Google.

Щоб відключити примусовий вхід в акаунт при авторизації на сервісах Google, виконайте наступні дії.

Крок 1: Відкрийте браузер Google Chrome і введіть наступний текст в адресний рядок:

chrome: // flags / # account-consistency

Це відкриє сторінку прапорів безпосередньо на потрібної налаштуванні.

Крок 2: для параметра «Identity consistency between browser and cookie jar» – виберіть у спадному списку пункт «Disabled».

Крок 3: Перезапустіть Google Chrome, закривши його вручну, або натисніть кнопку «Relaunch», яка з’явиться в самій нижній частині сторінки.

Усе. Примусовий вхід в акаунт при авторизації буде відключений.

Див. Наступні знімки екрану. до:

після:

Запам’ятати мене з цього в Chrome відключений.

Прапор, згаданий вище, мабуть, не працює в Google Chrome 71 і вище. Ймовірно, команда інженерів браузера навмисне відключила його. Якщо ви використовуєте Google Chrome 71+, ви можете використовувати налаштування Реєстру Windows замість цього.

Вимкнути синхронізацію і автоматичний вхід в браузері Google Chrome 71 з допомогою реестраWindows 10.

  1. Перейдіть до наступного розділу реєстру.

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Policies \ Google \ Chrome

  1. Справа створіть новий параметр DWORD (32 біти) з ім’ям – SyncDisabled.

Примітка: Навіть якщо ви використовуєте 64-бітну Windows, ви все одно повинні створити параметр DWORD (32 біти).

  1. Задайте значення для створеного параметра в десятковій системі рівним  1.
  1. Перезапустіть Windows 10.

Це повністю відключить функцію синхронізацію. Опція політики заборонить користувачам входити в браузер, так що це саме те, що нам потрібно.

Той факт, що корпорація Гугл примусово вирішила авторизувати вас в браузері без вашої згоди, викликає у багатьох користувачів стурбованість.

От і все.

А що думаєте ви з цього приводу? Поділіться з нами в коментарях нижче.

Ссылка на основную публикацию