Як зробити групу в вк закритою: способи, особливості

Припустимо, ви вирішили створити свою спільноту в «ВКонтакте», але при цьому хочете щоб воно було доступне не всім, а тільки для певного кола користувачів за заявками. Існує кілька способів, як це зробити. Перший полягає в застосуванні відповідних параметрів безпосередньо при створенні спільноти. А другий спосіб, як не складно здогадатися, має на увазі зміна параметрів конфіденційності вже після створення паблік. Далі в статті детально розберемося, як зробити групу в ВК закритою.

Способи закрити групу в «ВКонтакте»

Два способи закриття групи дуже схожі, однак інструкції будуть надані для кожного окремо. Також варто відзначити, що будь-яку з наведених нижче інструкцій можна виконати як з комп’ютера, так і за допомогою телефону. Але для наочності розберемо все окремо.

З комп’ютера

Спочатку розберемося, як закрити співтовариство на комп’ютері. Як було сказано раніше, виконати поставлене завдання можна як перед створенням групи, так і після. Спочатку розберемо перший випадок.

Спосіб 1: робимо групу закритою при її створенні

Тут все досить просто, вам необхідно лише виставити відповідні параметри в діалоговому вікні створення спільноти. Але розберемося у всьому детальніше, починаючи з самого початку:

  1. Увійдіть до свого облікового запису у ВКонтакте.
  2. На бічній панелі перейдіть в розділ «Групи».
  3. На сторінці, натисніть кнопку «Створити спільноту».
  4. Вас попросять вибрати тип створюваного паблік, на вибір буде запропоновано шість варіантів. Виберіть той, який найбільше підходить до вашої тематики.
  5. З’явиться додаткове діалогове вікно, в якому в першу чергу необхідно вписати найменування спільноти.
  6. Після цього зі списку, розташованого трохи нижче, виберіть базову тематику.
  7. А тепер найголовніше – виберіть тип групи. Якщо ви хочете, щоб в неї вступати міг кожен бажаючий, тоді залиште пункт «Відкрита», проте, якщо ви хочете її закрити, що і передбачає тема даної статті, тоді виберіть пункт «Закрита».
  8. Тепер вкажіть інтернет-ресурс, якщо він у вас, звичайно, є. В іншому випадку залиште поле незаповненим.
  9. І залишається лише вказати адресу розташування фірми або офісу. Відповідно, якщо фізичного розташування ваш паблік не матиме, вказувати нічого не потрібно.

Відразу ж після натискання на кнопку «Створити спільноту» воно буде створено. А з огляду на вибору закритого типу, в нього зможуть вступати лише на вашу схваленню.

Спосіб 2: робимо групу закритою після її створення

Для закриття паблік, потрібно в неї зайти. Однак виконання поставленого завдання можливе лише в тому випадку, якщо ви адміністратор. На головній сторінці ви побачите панель під головним фото. Саме там вам необхідно натиснути по пункту «Управління». Після цього з’явиться список налаштувань. Найперша група – «Основна інформація» – нам і потрібна. У ній вам потрібно знайти «Тип групи». Навпаки ви самостійно вибираєте її тип, будь це приватна або закрита. Далі залишається тільки натиснути «Зберегти»

З телефона

Якщо у вас в телефоні є додаток «ВКонтакте» або ви заходите на сайт через будь-який інший браузер, змінити налаштування групи буде так само просто.

У мобільній версії

Закрити групу в браузері з телефону можна двома способами, перший має на увазі виконання наступної інструкції:

  1. Зайдіть в паблік. У вас висвітиться список передплатників, фото, обговорення і інше.
  2. Зверху ви помітите «Додати інформацію», ось вона нам і потрібна. Натискаєте на неї і гортає в самий низ сторінки.
  3. Там буде розділ «Тип групи». Точкою буде відзначений статус, вибираєте потрібний.
  4. Натискаєте «Зберегти».

Другий спосіб має на увазі використання повної версії сайту. Для цього вам необхідно зробити наступне:

  1. Увійдіть у ВКонтакте і перегорніть сторінку в самий низ.
  2. Там ви побачите функцію «Повна версія сайту».
  3. Далі дії аналогічні тим, що виконувалися на комп’ютері.

через додаток

Закрити співтовариство можна і через спеціальний додаток на смартфоні. Для цього виконайте наступне:

  1. Увійдіть в паблік.
  2. Близько назви, трохи вище списку учасників, ви побачите значок у вигляді шестерінки, натискайте на нього.
  3. Відкриється стандартне меню управління. Виберіть перший розділ «Інформація».
  4. В меню «Тип групи» виберіть потрібний варіант.
  5. У правому верхньому куті натисніть на галочку.

Після цього всі настройки збережуться, а група стане закритою.

Переваги закритої групи

Закрита група має масу привілеїв. Наприклад, її створює людина, яка проводить навчання. Відповідно, її необхідно закрити, і приймати на запрошення тільки тих, хто оплатив курс.

Будь-який користувач може створити групу для своїх цілей, а якщо це того вимагає, закрити її. Головне – ця функція надається безкоштовно.

Ссылка на основную публикацию